Grangärde torg

 Grengehuset är sålt och vi avvecklar vår verksamhet under augusti 2021, men börjar tömma huset på olika saker redan nu. Vi har Corona-anpassad utförsäljning och ”miniloppis” i huset och på vår facebooksida.
Vi lägger ut saker efter hand.
Följ oss på facebook och dela gärna! 

Välkommen till Grengehuset på

UTFÖRSÄLJNING & MINILOPPIS

 

LÖRDAGEN den 19 juni

klockan 10 – 15

 

Försäljningen sker både inomhus och utomhus. 

    www.facebook.se/grengehuset    

   070-6400182

Våren/sommaren 2007,  när gamla pappershandeln på Grangärde torg blev till salu, bildades Grengebygden ekonomisk förening av några eldsjälar och fastigheten inköptes. Sedan dess har vi byggt upp, drivit och utvecklat Grengehusets viktiga verksamheter där det erbjudits service, nytta och glädje för boende och besökare i bygden. Det har varit en otroligt spännande resa där vi efter hand förvandlade huset till ett viktigt nav i bygden.  Många projekt av allehanda slag har genomförts och tusentals timmar av ideellt arbete har lagts ner

Under tiden har vi eldsjälar i ledningen blivit 14 år äldre. Nu har vi, efter moget övervägande och med ålderns rätt, bestämt oss för att sälja huset och avveckla verksamheten och lämna över vårt fina hus till ny entusiastisk ägare. Det känns helt rätt!

Den nya ägaren Grangärdebon Linda Blaauw, med verksamheten Tova Tant, kommer att ta över fastigheten den 1 september 2021. Hon ska driva ett hantverkshus med kursverksamhet och försäljning av produkter, utställningar mm.  Resten får hon berätta om själv.

Fastigheten som sedan 1950 varit en viktig del av näringslivet på Grangärde torg kommer därför även i fortsättningen att vara det. Det var viktigt för oss vid valet av köpare.

 

Uthyrning av rum och öppet i butiksdelen

Vi fortsätter med uthyrning av rum/lägenhet fram t.o.m. början av augusti månad 2021.

Bokning som vanligt, 070-6400182 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Grengehusets butiksdel och InfoPoint kommer att fortsatt vara öppen tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 13-17 (med vissa avvikelser) fram tills huset är tömt och klart.

 

Utförsäljning och ”miniloppis”

Vi har samlat på oss många saker och ting under årens lopp. Nu behöver vi hjälp att tömma huset på inventarier, möbler, maskiner, husgeråd, lampor, tavlor, gardiner, sängutrustning mm, mm.

Vi kommer nu att ha Coronananpassad utförsäljning och ”miniloppis” i huset genom att regelbundet på vår Facebook och i skyltfönstren lägga ut olika grejer till försäljning och även det vi skänker bort. Håll därför koll på Grengehusets Facebook och skyltfönster. Mer info 070-6400182. Dela gärna denna information med andra.

 

Tack från oss

Verksamhetsledaren, styrelsen och personalen tackar för allt det stöd vi fick vid starten och fortlöpande känt under årens lopp.  

www.grengehuset.se - Facebook/grengehuset - Bokning och förfrågningar 070-6400182.

Mitt i vackra Grangärde kyrkby. Upplev natur och kultur i Grangärdebygden och Dan Anderssons hembygd. Vandra, cykla, fiska, bada, mm. Grangärde kyrkby ingår i Ekomuseum Bergslagen.

Vi erbjuder en mindre lägenhet för 2 personer på bottenvåningen, delvis handikappanpassad. På övre plan finns en stor lägenhet med plats för grupper om 6 personer. Alla rum har 50-60-tals tema. Självhushåll, mycket välutrustat och prisvärt. WiFi i hela huset. Håll egna lakan och handdukar eller hyr av oss. Cyklar finns att låna. Härlig trädgård med sittgrupper och grill. Välsorterad ICA butik som närmaste granne. Hundar är välkomna. Kartor och turistinformation finns att tillgå. Huset drivs av en förening och vi har haft uthyrningsverksamhet sedan 2007. Vårt motto är ”Bo borta, men känn dig som hemma”.

Grangärde ligger efter Rv66, ca 2 mil norr om Ludvika, på ett näs mellan två sjöar. Bysjön och Björken!

Några förslag till aktiviteter och upplevelser:

  • Pilgrimsvandra – dagsturer av Romboleden. (Leden går precis utanför huset)
  • Marialeden i Kyrkbyn som tar ca 1-1 ½ timme (passar även för den som går med käpp/ rullator)
  • Gå i lugn och ro i naturen och upplev någon av de gamla uppmarkerade arbets- och kyrkstigarna.
  • Fiska i några av bygdens många sjöar.
  • Besök Luossastugan och upplev Dan Anderssons poesi.
  • Cykla på egen hand runt några av våra sjöar.
  • Kyrkbyvandra på egen hand. Bra skyltning. Ta en tur runt 3 sjöar (+1). Karta med utmärkta besöksmål.
  • Njut av ett bad, ta en fika/lunch eller handla i några av bygdens butiker.

www.grengehuset.se - Facebook/grengehuset - Bokning och förfrågningar 070-6400182.

Kontakta oss för info!

Grengehuset
Rättarvägen 2
77013 Grangärde

Telefon: 0240-640018
Telefon bokning: 070-6400182

E-post: kontoret@grengehuset.se

Bg 5143-5766

Copyright © 2014 Grengehuset